Gemeente gestart met test kabelgoten voor elektrische auto’s

Gemeente gestart met test kabelgoten voor elektrische auto’s

Op 25 oktober werd er op de Judith Leysterlaan in Pijnacker een kabelgoot voor een oplaaddraad voor een elektrische auto aangelegd. Dit werd gedaan in het kader van een test, om te zien hoe  de goot bevalt. Initiatiefnemer Daniël de Wolf (raadslid van D66) was van de partij, net als wethouder Hanneke van de Gevel.

Test
De huizen waarbij een kabelgoot wordt geplaatst, nemen deel aan een test. Alle 20 belangstellenden, verdeeld over de gemeente, kunnen straks vanuit huis hun elektrische auto opladen op een openbare parkeerplaats. Dit levert, als het goed is, geen hinder op voor voetgangers, omdat de oplaadkabel door de goot loopt. In de komende dagen zal bij alle deelnemers aan de test een kabelgoot geplaatst worden. Verloopt de proef niet succesvol of wil iemand er geen gebruik meer van maken? Dan haalt de gemeente de goot één jaar na beëindiging van de proef weg.