[VIDEO] Ouderen wonen langer thuis met hulp van Home Instead

[VIDEO] Ouderen wonen langer thuis met hulp van Home Instead

Home Instead bestaat acht jaar. Wij gingen langs bij de CAREGivers in Rijswijk en spraken ook met ondernemer Elles Goedhart, directeur van Home Instead Haaglanden Zuid en Oost. Goedhart: ‘Ons mooie initiatief is sinds de start uitgegroeid tot een onmisbaar deel in het leven van veel mensen.’

Tekst gaat verder onder de video:

CAREGivers
Home Instead biedt thuishulp aan aan ouderen zodat deze langer thuis kunnen blijven wonen. Het accent van Home Instead ligt op persoonlijke aandacht en betekenisvolle ondersteuning voor de senior, zowel praktisch als emotioneel. Dit doen ze aan de hand van CAREGivers. Dat zijn zorgverleners die op regelmatige basis bij de senioren thuis komen om de nodige steun te bieden. ‘Je geeft iets heel waardevols aan mensen die haast niet buiten komen en alleen zijn.

Voldoening en dankbaarheid
Het geeft als CAREGiver zoveel voldoening om te zien dat de mensen zo dankbaar zijn,’ vertelt CAREGiver Julie Hari, die na haar pas zes maanden ervaring als CAREGiver nu al aangeeft dit nog heel lang te willen doen. Celeste Beinema doet het werk al jaren en weet nog goed hoe bijzonder haar eerste ervaring met een senior was: ‘Ze was al 95 jaar dus ik dacht eerst: wat zouden wij samen kunnen ondernemen? Uiteindelijk hebben we samen zoveel gedaan, wandelen door een rozentuin, spelletjes doen en de slappe lach krijgen. Mensen halen zoveel vreugd uit het samen dingen ondernemen,’ vertelt Celeste met een glimlach.

Groei
‘Ondertussen tellen we 43 vestigingen door heel Nederland,’ vertelt Goedhart trots. ‘De aanvragen groeien, je ziet dat er steeds meer ouderen zijn die behoefte hebben aan hulp en contact. Het belangrijkste voor hen is zo lang mogelijk in hun eigen omgeving te willen blijven. Hierom hebben we ook steeds meer CAREGivers nodig, we hebben openstaande vacatures voor geïnteresseerden.’

Nieuwsgierig geworden naar een rol als CAREGiver of naar een CAREGiver bij jou of je familielid? Meer informatie is te vinden via de website van Home Instead Haaglanden Zuid en Oost.