Ton’s Muziekcafé in Oud Rijswijk bestaat 40 jaar

Ton’s Muziekcafé in Oud Rijswijk bestaat 40 jaar

Als je een echte Rijswijker bent dan ken je Ton’s Muziekcafé. Het muziek- en eetcafe dat sinds 1983 in Oud Rijswijk gevestigd is. Maar het zijn niet alleen Rijswijkers. Ook bezoekers uit omliggende gemeenten komen graag een drankje doen of een vorkje prikken bij Ton’s. De oprichter Ton Voets die in 1983 startte met een cafeetje in de Herenstraat is nog altijd de drijvende kracht achter de horecagelegenheid.

Jubileumfeestmaand
Zaterdagavond 11 november wordt het 40 jarig bestaan groots gevierd met zanger Guido van Zutphenen duo Side Kick. Maar het stopt niet bij een avond, want de hele maand november wordt het jubileum gevierd met acties. Ton gaat graag samen met jou terug in de tijd. Daarom serveren ze naast de huidige menukaart een jubileummenu met toppers van toen, zoals tournedos stroganoff en de duivelse haas. “Daarnaast is er een heerlijke appelpunt voor een prikkie en een grabbelton met leuke cadeautjes”, aldus Ton.

Hoe het ooit begon
Ton vertelt hoe het ooit begon “Op 19 jarige leeftijd werkte ik als barman bij café Holtkamp, ik zag de zaak achteruitgaan en kreeg de kans om de zaak over te nemen. Door wat verbouwingen, later een goede kok en terras erbij, is de bruine kroeg getransformeerd naar een muziek-en eetcafé.”

Staat van dienst
Door de jaren wordt Ton’s bekend van jazzmiddagen, kerstparty’s en oktoberfesten. Maar ook stond Ton’s Muziekcafe bekend om de lekkerste saté, de grootste schnitzel en de kleinste keuken van Nederland wat in het weekend de plek was van de DJ. Ook was er live muziek em werden er politieke café’s gehouden.

Uitbreiding van de zaak
In 1995 won Ton’s zelfs de tweede prijs voor café van het jaar. In 2009 kwam het pand van de buren te koop. Na een grote verbouwing in 2011, is de zaak uitgebreid met extra restaurant, toiletgroepen en een grote keuken.