Gemeente Leidschendam-Voorburg is klaar voor de Tweede Kamerverkiezing 2023

Gemeente Leidschendam-Voorburg is klaar voor de Tweede Kamerverkiezing 2023

De voorbereidingen voor de Tweede Kamerverkiezing 2023 zijn bij de gemeente al een tijdje in volle gang. Coördinator van de verkiezingen van de gemeente John, en ander medewerkers van het team, zorgen ervoor dat rolletjes verloopt op 22 en 23 november.

Voorbereidingen door vrijwilligers
Afgelopen week zijn er honderden e-mails verstuurd naar de mensen die helpen op de stembureaus of meehelpen met het tellen van de stemmen. Zij moeten allemaal getraind worden voor hun functie. Daarnaast worden de stemlocaties op dit moment bezocht. Dit wordt gedaan, om schetsen te kunnen maken van hoe alles moet komen te staan. Het is belangrijk dat ook mensen met bijvoorbeeld een rolstoel gemakkelijk kunnen stemmen. Zonder vrijwilligers geen verkiezing. Dat beaamt John: “We zijn erg blij met alle vrijwilligers in onze gemeente. We hebben inmiddels een bestand van maar liefst 800 vrijwilligers. Hiervan zijn er ongeveer 500 actief deze verkiezing. ”

The Mall of The Netherlands als stemlocatie
Afgelopen jaar kon het soms best druk zijn op een aantal stembureaus in de gemeente. Zo was de Koningkerk aan Bruijnings Ingenhoeslaan in Voorburg een populaire locatie, net als ziekenhuis Antoniushove en het Servicecentrum in Leidschendam, daar stonden soms zelfs rijen voor de deur. De gemeente hoopt de druk op andere stembureaus wordt verlicht, door de komst van een stembureau in de Mall of the Netherlands. Je kunt van tevoren even een kijkje nemen op de website www.lv.nl/verkiezingen. Zo kun je op 22 november  zien hoe druk het is op elk stembureau.

Het tellen en invoeren van de stemmen gebeurt dit jaar op 23 november in sporthal de Kastelenring in Leidschendam. Dit is openbaar voor iedereen.