Oplichter in Rijswijk actief!

Oplichter in Rijswijk actief!

Het Politie Basisteam Rijswijk meldt op Facebook dat er een oplichter actief is in Rijswijk. Deze heeft met een akelige smoes een oudere dame uit Oud-Rijswijk haar geld en sieraden afhandig gemaakt.
Oplichtingstruc
‘Een bejaarde dame in Oud-Rijswijk werd ‘s avonds gebeld door een man die aangaf van de politie te zijn. Hij vertelde dat zij gevaar liep en dat een undercoveragent zou langskomen om haar sieraden veilig te stellen. De vrouw kreeg een geheime code die de undercoveragent zou noemen als hij de sieraden kwam halen,’ schrijft het Politie Basisteam Rijswijk op Facebook. Rond middernacht kwam inderdaad een man langs bij de oudere vrouw. Hij gaf aan van de politie te zijn en noemde de geheime code. De vrouw gaf hierna haar geld en sieraden aan hem mee.
Onderzoek naar dader
De politie doet onderzoek naar de oplichting. Heb je tips of heb jij of een familielid een vergelijkbare situatie meegemaakt? Laat het de politie weten via 0900-8844. De politie geeft aan nooit te vragen om sieraden of geld. Twijfel je toch? Bel dan de politie via 0900-8844.
Heb je contact met een (mogelijke) oplichter? Bel dan direct 112.