Winterjassenactie voor minima weer van start

Winterjassenactie voor minima weer van start

Met het symbolische doorknippen van het lint is maandagochtend de winterjassenactie weer van start gegaan. Mensen kunnen winterjassen die ze niet meer gebruiken doneren zodat deze gratis terecht komen bij mensen die het financieel minder breed hebben.

Organisatie
De jaarlijkse actie vindt plaats in Sportwinkel De Sfinx aan het Papyruspad, vlakbij het station. Initiatiefnemer van de actie is Rochelle Heerema van het Financieel Netwerk Rijswijk die samen met andere Rijswijkse organisaties deze actie organiseert. Ook helpen leerlingen van het nabijgelegen Stanislas beweeg-vmbo/mavo bij de actie.

Twee vliegen in één klap
Wethouder voor Armoedebestrijding Gijs van Malsen deed samen met een leerling van het Stanislas de opening door een lint door te knippen. “De winterjassenactie is een warm initiatief dat elk jaar plaatsvindt. Met een actie als dit slaan we twee vliegen in één klap. We bieden mensen die het minder breed hebben een welkome manier om warm de winter door te komen en we geven gedragen kleding een nuttig tweede leven.”

Winterjas aanvragen?
Vanaf vandaag kunnen gezinnen langsgaan bij Sportwinkel De Sfinx om een winterjas uit te zoeken. Er zijn met name veel kindermaten gedoneerd die nu beschikbaar zijn om door te geven. De actie duurt nog twee weken. Ook staat nu het aanvraagformulier online bij Keirijswijk voor wie een gedoneerde winterjas wil aanvragen.