Biesieklette station Pijnacker Zuid verdwijnt

Biesieklette station Pijnacker Zuid verdwijnt

Per maandag 4 december verdwijnt de Biesieklette bij het metrostation Pijnacker Zuid. De ruimte is nodig voor de bouw van de eerste twee woonblokken en de Mobilityhub van WijCK.

Nog genoeg plek
De gemeente laat op de eigen website weten dat de rijwielstalling aan de andere zijde van het metrostation genoeg ruimte biedt om de verwijderde stalling te vervangen. Deze wordt echter niet bewaakt. De gemeente laat wel weten dat handhavers extra aandacht gaan geven aan deze stallingsplaats.

Mobilityhub
Als vervanging voor de Biesieklette, komt er naar verwachting pas in het tweede halfjaar van 2025 een Mobilityhub. Deze inpandige stalling gaat plaats bieden aan ongeveer 400 fietsen en scooters. De huidige Biesieklette bij metrostation Pijnacker Centrum, blijft wél bestaan.