Onderhoud aan de Nieuwe Tolbrug

Onderhoud aan de Nieuwe Tolbrug

Dinsdag 1 november start de provincie Zuid-Holland met een groot onderhoud aan de Nieuwe Tolbrug in Voorburg. De brug voor fietsverkeer en voetgangers is dan afgesloten tot 15 januari van volgend jaar. Ook is de vaarweg afgesloten voor vaarverkeer.

Veiligheid
Ongeveer elke 15 jaar wordt er onderhoud gepleegd aan de bruggen in de provincie. Dit om de bruggen veilig in gebruik te houden. Op deze manier wordt de kans op storingen kleiner en blijft Zuid-Holland goed bereikbaar voor (vaar)verkeer.

Kerkbrug en Wijkerbrug
Niet alleen de Nieuwe Tolbrug is aan de beurt voor onderhoud. de Kerkbrug heeft in de zomer al een grote onderhoudsbeurt gehad. Tijdens de werkzaamheden zijn onverwacht scheurtjes in het brugdek gevonden. Deze worden later dit jaar hersteld. Ook wordt er gewerkt aan Wijkerbrug. Deze onderhoudsbeurt zal afgerond zijn op vrijdag 3 november.

De gemeente raadt aan om om te lopen of om te fietsen via de Oude Tolbrug en de Fonteynenbrughlaan.