Extra handhaving op fietsverbod winkelcentra

Extra handhaving op fietsverbod winkelcentra

Op zaterdagen geldt in de gemeente Leidschendam-Voorburg een fietsverbod in winkelcentra. Toch wordt dit niet altijd nageleefd. De politie en handhaving gaan dan nu ook extra controleren op het naleven van het fietsverbod.

Onveilige situaties
Vooral in de Herenstraat in het Huygenskwartier in Voorburg is er speciale aandacht voor het fietsverbod op zaterdag. Omdat dit een doorlopende winkelstraat is, wordt deze vaak door fietsers gebruikt. Vooral op zaterdagen worden deze straten veel door winkelend publiek gebruikt. Hier door heen fietsen zorgt volgens de gemeente voor onveilige situaties.

Handhaving Verscherpt
De gemeente schrijft op de eigen website dat de handhaving op het fietsverbod wordt verscherpt. Ook komen er boetes voor de overtreders. “De gemeente Leidschendam-Voorburg hoopt dat deze maatregelen bijdragen aan een veilige en aangename winkelervaring voor alle inwoners en bezoekers”.