Sloop Damsigt-kantoor eindelijk begonnen

Sloop Damsigt-kantoor eindelijk begonnen

Dinsdag 31 oktober is officieel de sloop begonnen van het Damsigt-kantoor. Wethouder Astrid van Eekelen begon de sloop van de hoogbouw met een kraanmachine. Op de plek van het oude gebouw komen 295 huurappartementen midden in een groene omgeving te staan.

Klein Plaspoelpoder
Dit project maakt deel uit van Klein Plaspoelpolder. Wethouder Astrid van Eekelen zegt het volgende; ‘In Klein Plaspoelpolder combineren we de behoefte aan meer woningen en groen. Dit gebied verandert de komende jaren van een omgeving met leegstaande kantoren in een groene woonwijk met wandelende inwoners, spelende kinderen en sporters’.

Binnentuinen op de parkeergarage
Borghese Real Estate begint met de bouw van zes woonblokken in Klein Plaspoelpolder. Tussen de gebouwen komen groene binnentuinen op het dak van een parkeergarage. Het is natuurlijk een stuk beter voor het groen wat tegenwoordig erg schaars is in woonwijken dat een kantoorgebouw en parkeerterrein plaatsmaken aan groene huurwoningen, waaronder 15% sociale huur en 15% huurwoningen in het middensegment. De bouw start na sloop van het Damsigt kantoor, en naar verwachting kunnen bewoners in 2026 hun nieuwe thuis betrekken.