Kledinginzameling voor Oost-Europa, Afrika en Midden-Oosten

Kledinginzameling voor Oost-Europa, Afrika en Midden-Oosten

Dorcas Hulp Delft en Haaglanden, een tak van de christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie Dorcas in Almere, heeft onlangs ruim 250 kg kleding en schoenen ingezameld voor de meest behoeftigen in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Ondanks slecht weer op 4 november lukte het de vrijgevige mensen om meer dan 250 kg aan kleding af te geven bij depotlocaties in Rijswijk, van 10.00 tot 14.00 uur.

Sorteerdepot
De ingezamelde kleding wordt binnenkort overgebracht naar het Dorcas sorteerdepot in de Lier. Vrijwilligers zullen de kleding sorteren en categoriseren, inclusief dames-, heren-, kinder- en babykleding, en zomer- en winterkleding.

Financiële ondersteuning, advies en begeleiding
Sinds 2017 heeft Dorcas haar aanpak herzien en stopte met het versturen van hulptransporten met kleding, voedsel en andere goederen naar Oost-Europa en Afrika. In plaats daarvan wordt alle ingezamelde kleding en schoenen verkocht. Dorcas biedt financiële ondersteuning, advies en begeleiding, waaronder het verstrekken van kleine leningen voor zelfstandig ondernemerschap in Oost-Europa en het opleiden van vrouwen en meisjes in Afrika om kleding te ontwerpen, naaien en verkopen op lokale markten. Zo draagt Dorcas bij aan het vergroten van de zelfredzaamheid en kansen voor de allerarmsten in deze regio’s.