Katja Kuipers naar finale Jazz Concours

Katja Kuipers naar finale Jazz Concours

Katja Kuipers uit Rijswijk is er in geslaagd de finale te behalen van het Prinses Christina Jazz Concours. Na de twee halve finales in Rotterdam en Nijmegen, is ze door de jury geselecteerd voor de finale in Amsterdam.

Weg naar de finale
Het 14-jarige zangtalent uit Rijswijk kwam eenvoudig door de voorrondes van de competitie heen. Een jury bestaande uit professionele muzikanten beoordeelde de inzendingen en selecteerde 14 acts voor de Halve Finales die afgelopen week in Rotterdam en Nijmegen plaatsvonden. Zo ook die van Katja. Ook in de halve finale overtuigde ze de jury en dus staat ze op 18 november in de finale.

Categorieën
Deelnemers van het Jazz Concours zijn tussen de 12 en 21 jaar oud en doen mee in verschillende leeftijdscategorieën. Er zijn categorieën voor studenten van het conservatorium en voor muzikanten die privéles hebben. Katja Kuipers heeft privéles van een zangdocent en doet met haar 14 jaar mee in de 1e categorie van het concours.

Finale
De finale vindt plaats in het BIMHUIS in Amsterdam. Voorafgaand aan de finale is er in de ochtend een  bigbandconcours en in de middag een festivalprogramma. Toegang hiervoor is gratis. Kaarten voor de finale in de avond zijn beschikbaar via de website van het BIMHUIS en kosten €15 per stuk.

Onderschrift afbeelding: Katja Kuipers in actie een aantal jaar geleden