[VIDEO] Opening van jaarlijkse schoolsportdagen in de Altis

[VIDEO] Opening van jaarlijkse schoolsportdagen in de Altis

Op maandag 6 november werden de jaarlijkse Schoolsportdagen in sportcomplex de Altis geopend. Wethouder Sport en Onderwijs Larissa van Bentvelzen was hierbij aanwezig.

Jaarlijkse schoolsportdagen
De Rijswijkse Schoolsportdagen worden voor de derde keer gehouden. Alle vijftien Rijswijkse basisscholen, inclusief het speciaal onderwijs, doen hieraan mee. Dit zijn in totaal 500 leerlingen. De groepen 7 en 8 van Rijswijkse basisscholen spelen verdeeld over twee dagen lijnbal en korfbal tegen elkaar.

Belang van sporten in het onderwijs
Hierbij was de wethouder van Sport en Onderwijs Larissa van Bentvelzen aanwezig. Zij zet zich als wethouder in voor het bewegingsonderwijs. Van Bentvelzen is erg enthousiast om te zien dat de kinderen tijdens deze dagen zo opbloeien en vindt het daarom ook erg belangrijk dat er wordt gesport in het onderwijs.

Rijswijkse Schoolsportcommissie
De organisatie is in handen van de Rijswijkse schoolsportcommissie, hierin zitten alle gymdocenten van de basisscholen. Steven Pouw is voorzitter van deze commissie en vertelt ons dat de basisscholen voor het meedoen een ‘Buitenspeelpakket’ krijgen. Dit om te benadrukken dat meedoen belangrijker is dan winnen. Per jaar zijn er meerdere toernooien voor leerlingen van de basisscholen, zo heb je de Zwemsportdag, die wordt gehouden in de Schilp. Ook zijn er de Marimba dansdagen en de grote Schoolsportdag.