CDA dringt aan op heldere regels en lagere bouwhoogte in Oranjepark

CDA dringt aan op heldere regels en lagere bouwhoogte in Oranjepark

Tijdens de raadsvergadering van 9 november heeft het CDA gevraagd om meer rekening te houden met wat buurtbewoners vinden van het plan voor Oranjepark. Veel mensen vinden vier verdiepingen naast de Koninginnehof, Prinsenhof en Emmastraat te hoog. Het voorstel staat maximaal vier verdiepingen toe, maar het CDA vindt dat te vrijblijvend en wil duidelijkere regels voor het college.

Maximaal twee verdiepingen
Woordvoerder Janno Meijer zegt: “Het college zegt dat ze willen letten op de afstand tot bestaande huizen en dat nieuwe gebouwen moeten passen bij de buurt. Maar wij vinden dat er nog te veel ruimte is om vier verdiepingen toe te staan bij de Emmastraat en het Koninginnehof. Dat geeft geen zekerheid dat Oranjepark er hetzelfde blijft uitzien.” Het CDA wil extra regels voor de stedenbouwkundigen die het plan maken. Ze willen maximaal twee verdiepingen langs het Koninginnehof en een blok bij de Emmastraat.

Dorps gevoel
Meijer meld ook het volgende: “Dat is eerlijker voor buurtbewoners en voorkomt problemen later.” Het CDA is ook een van de weinige partijen die niet wil dat er meer huizen komen en dat ze hoger worden dan zes verdiepingen. “In een dorpsgebied moet je voorzichtig zijn met hoge gebouwen, want dat verandert het dorpse gevoel dat mensen in Pijnacker waarderen,” aldus Meijer. Over twee weken beslist de raad over de regels voor Oranjepark.