RVC Celeritas Auti-groep krijgt persoonlijke training

RVC Celeritas Auti-groep krijgt persoonlijke training

Het Auti-voetbalteam van RVC Celeritas mocht op 5 november met een speciale training door ‘Nieksports’, verzorgd door Niek Roke meedoen. Sportaanbieders, zoals ‘Nieksports’, richten zich steeds meer op het begeleiden van de kwetsbare doelgroep van mensen met autisme in de sport.

Diverse oefeningen
Tijdens de sessie leidde Niek de groep met diverse oefeningen om de motoriek en conditie te verbeteren. Het Celeritas-team, bestaande uit kinderen en jongeren in het autistisch spectrum, vond de training leerzaam en kijkt uit naar hun volgende auti-competitiewedstrijd.

Toegankelijk sporten voor iedereen
RVC Celeritas heeft als missie om sport toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, of autisme. De auti-groep, met kinderen en jongeren in het autistisch spectrum, traint op woensdag van 19.00 tot 20.00 uur en op zondag van 11.00 tot 12.00 uur. Ouders kunnen met hun kinderen deelnemen aan proeflessen om te wennen aan de voetbaldynamiek. Een vast team van instructeurs en begeleiders zorgt voor een veilige en plezierige omgeving waarin de spelers zich zowel fysiek als sociaal kunnen ontwikkelen.