Optreden dubbelblaaskwintet Pedlev in Ontmoetingskerk Pijnacker

Optreden dubbelblaaskwintet Pedlev in Ontmoetingskerk Pijnacker

Zondag 19 november mag het Dubbelblaaskwintet Pedlev weer optreden. Het concert wat om 12 uur begint speelt zich af in de ontmoetingskerk in Pijnacker.

Hofstad Blazers Ensemble
In 2005 ontstond de ensemble met de naam ‘Hofstad Blazers Ensemble’. Dit heeft tot 2016 geduurd en daarna zijn ze zichzelf de Dubbelblaaskwintet Pedlev gaan noemen. In de eerdere jaren bestond de groep vooral uit leeftijden tussen de 14 en 22 jaar oud. Het enige wat de blazers nodig hadden is dat ze van klassieke muziek hielden. Het werd al snel een succes.

Een vaste kern
Later tussen 2008 en 2012 kreeg het ensemble een vastere kern. Dit deden ze zodat er muziekaal grotere stappen gezet konden worden. Veel leden gingen na hun studie door de passie die ze hadden aan het Conservatorium studeren. Hierdoor besloot de toen huidige dirigent Peter le Feber een nieuwe groep samen te stellen. Deze groep werd opnieuw succesvol. Alle oudere leden waren na een tijd weer afgestudeerd en een groot deel hiervan kwam daardoor ook terug naar de ensemble en zijn tot de dag van vandaag nog steeds bezig.

Zondag staat vanaf 11:30 de koffie al klaar en staan er muziekstukken zoals Igor Strawinsky, Andre Caplet en Arthur bird op het programma. Het concert duurt ongeveer een uur.