Jongeren gezocht voor theatervoorstelling van Theater Na de Dam

Jongeren gezocht voor theatervoorstelling van Theater Na de Dam

Op zaterdag 4 mei 2024 presenteert Theater Na de Dam ruim 100 voorstellingen over de Tweede Wereldoorlog in heel Nederland. Theater Na de Dam produceert tijdens deze veertiende editie ook eigen theatervoorstellingen en er worden ruim 40 jongerenvoorstellingen gemaakt in heel Nederland. Waaronder ook de Rijswijkse Schouwburg en Rijswijkse jongeren kunnen deelnemen aan deze belangrijke theatervoorstelling.

Verdiepen in de geschiedenis
De jongerenprojecten zijn een onderdeel van Theater Na de Dam. De jongeren gaan zich samen met theatermakers verdiepen in de geschiedenis van hun stad ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zo spreken ze ouderen over hun herinneringen aan die tijd. Dit onderzoek is uiteindelijk de basis voor de jongerenvoorstellingen door heel Nederland. Met die gesprekken als inspiratie worden er voor 4 mei op 40 plekken in het land door jongeren een indrukwekkende voorstelling gemaakt. 

Jongeren gezocht
Theater Na de Dam is een nationale traditie. Sinds 2010 spelen op de avond van de Nationale Dodenherdenking gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Samen met maker Orihana Calcines en andere jongeren uit Rijswijk en regio maak je een bijzondere voorstelling.

Ben jij tussen de 12 en de 20 jaar en lijkt het je leuk om mee te doen aan een belangrijke theatervoorstelling? Hou je van verhalen vertellen, theater en van geschiedenis? Meld je aan vóór 17 december via: https://rb.gy/sw201d en speel mee in de theatervoorstelling voor Theater Na de Dam 2024.