[VIDEO] Feestelijke opening van Huis van de Stad

[VIDEO] Feestelijke opening van Huis van de Stad

Op donderdag 16 november was het eindelijk zover: de officiële opening van het Huis van de stad Rijswijk. De gemeente Rijswijk keert daarmee precies na 20 jaar terug naar het stadhuis aan de Generaal Spoorlaan.

Openingswoord
Rond 16.00 uur verklaarde burgemeester Huri Sahin het Huis van de stad officieel voor geopend. Ze stond tijdens haar openingswoord stil bij de terugkeer naar het gebouw dat in 2003 te klein werd, net zoals het gemeentehuis aan Laan Hofrust midden jaren 50. Toch is er een belangrijk verschil ten opzichte van 1967: “We verhuizen nu niet uit noodzaak of vanwege ruimtegebrek. We verhuizen dit keer omdat we dat heel graag wilden”. Het gebouw is de afgelopen jaren uitvoerig opgeknapt en is daarmee van een stadhuis naar het Huis van de stad veranderd.

Feestelijke opening
De openingsmiddag bestond onder andere uit een gesprekspanel en een receptie. Om de opening nog feestelijker te maken werd er een muzikale voorstelling van Trias gegeven. De voorstelling gaf een voorproefje van de kracht die het gebouw en de huisgenoten in zich hebben. De opening vond plaats in het Atrium, de centrale plek in het gebouw.

De architect van het nieuwe gebouw Jeroen Simons, was uiteraard ook aanwezig. Oud Raadslid Henny van der Horst heeft veel gedaan voor de verhuizing van het Huis van de stad en vertelt geëmotioneerd: “Rijswijk kan alleen maar blij zijn dat ze dit hebben behouden”. Bij deze feestelijke opening waren er tientallen wethouder van de gemeente, maar ook van omliggende gemeenten aanwezig om het Huis van de Stad te bewonderen.

Belangrijke maatschappelijke partners onder één dak
De verhuizing naar het Huis van de Stad betekent ook dat de gemeente samen met de Bibliotheek aan de Vliet, Welzijn Rijswijk en Trias, Centrum voor de Kunsten onder één dak zal wonen. Deze partners zijn afgelopen jaar al verhuist naar het gebouw. Zij zorgen met elkaar voor een bruisend gebouw, een plek waar iedere inwoner van Rijswijk zich thuis kan voelen.

Gemeente Rijswijk vanaf nu in Huis van de Stad
Na de opening van de publieksbalies afgelopen dinsdag 7 november, zal de gemeente Rijswijk per maandag 20 november definitief overgaan naar het Huis van de stad. De locatie aan het Bogaardplein wordt op maandag definitief achtergelaten. Het Huis van de stad is geopend van maandag tot en met zaterdag.

(Foto gemaakt door: Henk Ros)