Katja Kuipers tweede in finale Jazz Concours

Katja Kuipers tweede in finale Jazz Concours

Katja Kuipers is er afgelopen zondag 19 november nét niet in geslaagd om de finale van het Prinses Christina Jazz Concours op haar naam te schrijven. In Amsterdam eindigde het zangtalent uit Rijswijk op een tweede plaats.

Winnaar uit België 
De overwinning in categorie 1a ging naar Lucas Bakker uit België. In deze categorie namen jongeren deel tussen de 12 en 15 jaar oud, die geen opleiding voor jong talent of vooropleiding volgen. Katja Kuipers kwam hier volgens de jury net te kort voor de overwinning.

Prijs
Met deze tweede plaats kreeg de 14-jarige zangeres wel een prijs uitgereikt: Zij wint een lunchconcert in het Concertgebouw in Amsterdam.

De weg naar het podium
Kuipers kwam eenvoudig door de voorrondes van de competitie heen. Een jury bestaande uit professionele muzikanten beoordeelde de inzendingen en selecteerde 14 acts voor de Halve Finales die in Rotterdam en Nijmegen plaatsvonden. Zo ook die van Katja. Ook in de halve finale overtuigde ze de jury en mocht zij afgelopen zondag aantreden in de finale in het BIMHUIS in Amsterdam. Hier eindigde zij uiteindelijk op een mooie podiumplek.

Bron afbeelding: Facebook Prinses Christina Concours