[VIDEO] Gemeente lanceert uitagenda voor inwoners

[VIDEO] Gemeente lanceert uitagenda voor inwoners

Het is een langgekoesterde wens van velen. Een website of app waar je alle evenementen en uitjes kan vinden die er in Rijswijk plaatsvinden. Een dergelijke website was er al wel sinds 2014, maar door de coronapandemie kwam alles stil te liggen.

Uitrijswijk.nl en de SBG App
Nu heeft de gemeente in samenwerking met Knijnenburg Producties, Uit Rijswijk en de Sportief Besteed Groep de handen ineengeslagen en is de website uitrijswijk.nl opnieuw gelanceerd. Dinsdag werd de uitagenda van Rijswijk officieel gelanceerd in het nieuwe Huis van de Stad.

Het initiatief kwam niet geheel uit de lucht vallen. Enige maanden geleden nam de gemeenteraad een initiatiefvoorstel van CDA en Wij. Rijswijk unaniem aan. Simon Geleijnse en Danny van Dam waren de kartrekkers van het initiatiefvoorstel.

Twee platforms
Dinsdag werden er twee platformen gelanceerd. Er is nu dus een website die de Rijsijkers informeert over culturele evenementen, maar er is ook een app die zich meer toespitst op de sport. Deze SBG App van de Sportief Besteed Groep is nu te downloaden in de appstores.

Evenementen geclusterd op één website
Wethouder evenementen Werner van Damme is blij dat de site is gelanceerd. “Er zijn veel evenenten in Rijswijk. Denk aan de viering van Halloween, de avondvierdaagse en natuurlijk de intocht van Sinterklaas. Maar er zijn ook veel kleine initiatieven zonder dat de gemeente er bemoeienis mee heeft. Ik hoop dat we met deze agenda nog meer mensen in Rijswijk kunnen enthousiasmeren om evenementen te bezoeken.”

Laagdrempelig voor iedereen
Danny van Wij. Rijswijk: “Er wordt zoveel moois georganiseerd in Rijswijk. Het is toch jammer als je pas achteraf in de media leest dat er iets leuks te doen was. Als je niet veel verstand hebt van communicatie dan is het soms lastig om mensen naar je organisaties te krijgen. Met deze website en app hebben we nu een mooi overzicht voor de inwoners.”

Duurzamer je doelgroep bereiken
Ook Stefan Barrett van de Sportief Besteed Groep was bij de lancering: “Wij hebben als missie om een actieve samenleving te creëren waar iedereen aan meedoet. Met onze app kunnen we een oplossing bieden voor alle flyers die weer langs de klassen moeten gaan en we kunnen onze doelgroep duurzamer bereiken. Met deze wensen in gedachten in de app ontstaan.” Stefan geeft aan dat ze blijven doorontwikkelen om de app aan te laten sluiten bij de wensen van de doelgroep.

Er is nog werk aan de winkel
De komende tijd wordt nog hard gewerkt aan de integratie van de site en de app. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheid om in één oogopslag te kunnen zien welke evenementen er op dagbasis te bezoeken zijn in Rijswijk. Al met al zijn de site en de app een mooi begin voor een totaaloverzicht van de evenementen in onze gemeente. De site wordt over enkele maanden ook voor doven en blinden bereikbaar gemaakt.