Gewonde nijlgans geeft zich niet zo maar gewonnen

Gewonde nijlgans geeft zich niet zo maar gewonnen

Een gewonde nijlgans wilde zich afgelopen dinsdag 21 november niet zo maar laten behandelen. De dierenambulance en de brandweer hebben er uiteindelijk ruim anderhalf uur over gedaan om de gans te vangen.

’t Ganzennest
De gewonde nijlgans werd aangetroffen bij het restaurant ’t Ganzennest. Hier werd geconstateerd dat het dier een gebroken vleugel had. Hierna is de dierenambulance gealarmeerd.

Brandweer ingeschakeld
De dierenambulance heeft geprobeerd het dier met een boot te vangen. Nadat dit zonder succes was, is de brandweer ingeschakeld. Ook zij hebben getracht de gans te vangen in een boot. Ditmaal lukte het wel. Na ruim 90 minuten werd de gans gevangen. Hierna is het dier meegenomen door de dierenambulance voor onderzoek.