Lichtjesavond bij Oosterbegraafplaats

Lichtjesavond bij Oosterbegraafplaats

Ieder jaar op de tweede woensdag van december organiseert de gemeente samen met vrijwilligers Lichtjesavond in gemeente Leidschendam-Voorburg. Dit is een avond om stil te staan bij het verlies van overleden dierbare(n).

Stilstaan bij verloren dierbare
Lichtjesavond krijgt veel waardering door bewoners. Daarom wordt ook dit jaar aan iedereen die een dierbare verloren heeft de kans geboden hierbij stil te staan. Lichtjesavond wordt dit jaar gehouden op woensdagavond 13 december van 18.30 uur tot 21:00 uur op de Oosterbegraafplaats aan de Rodelaan 64 in Voorburg.

De begraafplaats is deze avond verlicht met fakkels. Er worden kaarsjes uitgedeeld aan bezoekers. Deze kaarsjes kunnen bij de graven of het urnenplein gezet worden. Ook kunnen er gedenktekstjes in de bomen achter de aula gehangen worden.

Een kaarsje branden
Iedereen die niet aanwezig kan zijn, kan een kaarsje voor een overleden dierbare aanvragen. Je kunt dan kan op het kaarsje een korte persoonlijke herdenkingstekst laten plaatsen. Op Lichtjesavond steken enkele vrijwilligers steken alle aangevraagde kaarsjes aan en plaatsen die op een centrale plek op de begraafplaats. En dit kun je gratis laten doen. Het kaarsje kan tot en met zondag 10 december aangevraagd worden via: www.lv.nl/lichtjesavond