PVV ontvangt meeste stemmen in Pijnacker-Nootdorp

PVV ontvangt meeste stemmen in Pijnacker-Nootdorp

Ook in Zuid-Holland is de Partij voor de Vrijheid de grootste geworden. Volgens de uitslagen kreeg de PVV in Pijnacker-Nootdorp de meeste stemmen. De partij van Geert Wilders ontving in de gemeente 24,3 procent van de stemmen.

Kwart van de stemmen voor PVV
82,8 procent van de inwoners van Pijnacker-Nootdorp hebben gestemd. Bijna een kwart van deze stemmen zijn dus voor de PVV. De VVD van lijsttrekker Dilan Yeşilgöz werd tweede in de gemeente met 21,8 procent van de stemmen. In 2021 was de VVD nog de grootste partij.

Derde en vierde plek
GroenLinks-PVDA deed het ook redelijk. Zij kregen in Pijnacker-Nootdorp 13,4 procent van de stemmen. De nieuwe partij NSC werd vierde met 11,3 procent van de stemmen.