Vrijwilligers brengen Rijswijkers van A naar B met ANWB Automaatje

Vrijwilligers brengen Rijswijkers van A naar B met ANWB Automaatje

Het bestaat al een tijdje, maar het komt nu ook naar Rijswijk. Het ANWB Automaatje. Een concept waarbij inwoners met hun eigen auto andere inwoners vervoeren binnen Rijswijk. Denk aan korte ritjes naar de sportvereniging, de huisarts, maar ook als lekker op de koffie wil bij een vriend of vriendin. Duurt de afspraak korter dan een uur, dan wacht de chauffeur op je en brengt je weer naar huis.

Beschikbaar voor Rijswijkers die afhankelijk zijn van anderen
ANWB Automaatje is beschikbaar voor alle inwoners van Rijswijk die voor vervoer afhankelijk zijn van anderen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Als je gebruik wil maken van ANWB Automaatje dan moet je jezelf eerst aanmelden bij Welzijn Rijswijk via 070-7579230. Na de aanmelding zal er een chauffeur aan je gekoppeld worden.

Geen traditionele taxi
Dit concept is geen vervanger van de traditionele taxi, want je moet minimaal twee dagen van tevoren contact op nemen met Welzijn Rijswijk om een automaatje aan te vragen en het werkt op beschikbaarheid van vrijwilligers. Gebruik maken van deze dienst kost € 0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten.

Vrijwilliger worden
Het ANWB Automaatje kan alleen bestaan met hulp van vrijwilligers. Als je wil meedoen, dan kan je je aanmelden bij Welzijn Rijswijk. Op de website staan vacatures. Je kan Welzijn Rijswijk ook altijd even bellen.
De afgelopen weken hebben zich meerdere vrijwilligers gemeld. Lijkt het je leuk om ook een bijdrage te leveren aan ANWB AutoMaatje? Dat kan! Kijk op de website van Welzijn Rijswijk voor de vacatures.