De actie van Sint voor Ieder1 levert 88.283 cadeaus op

De actie van Sint voor Ieder1 levert 88.283 cadeaus op

De actie die verschillende omroepen, waaronder Feel Good Radio, voerden om cadeaus in te zamelen voor Stichting Sintvoorieder1 heeft in totaal 88.283 cadeaus opgeleverd. Een recordscore. Van maandag 20 november tot en met vrijdag 24 november stonden verschillende lokale omroepen en Radio West helemaal in het teken van de actie Sintvoorieder1.

Inzamelactie Sintvoorieder1
Van 20 tot en met 24 november werkten in totaal twaalf omroepen uit de regio samen voor de actie Sintvoorieder1. Het doel was 50.000 cadeaus in te zamelen voor kinderen die anders geen cadeau met Sinterklaas krijgen. In totaal werden 88.283 cadeaus gedoneerd. Vorig jaar waren dat 47.559 geschenken.
De eindstand van de inzamelactie werd op vrijdagavond 24 november bekendgemaakt in de speciaal opgetuigde actiestudio van Radio West in de Centrale Bibliotheek aan het Spui in Den Haag. Maartje van Weegen, bekend van radio en televisie, maakte de eindstand bekend. Dat gebeurde in aanwezigheid van vele vrijwilligers van Stichting Sintvoorieder1 en medewerkers van alle samenwerkende omroepen.

Samenwerking van twaalf omroepen
Nadat Den Haag FM al enkele jaren actievoerde voor Stichting Sintvoorieder1, werd de inzameling in 2022 door de regionale omroep Omroep West breder uitgerold naar al bestaande samenwerking met verschillende lokale radiostations in de regio. In 2023 sloten nog meer lokale omroepen zich aan waardoor in totaal twaalf omroepen actievoerden. Ook Feel Good Radio, de omroep voor Rijswijk en Pijnacker-Nootdorp deed dit jaar voor het eerst mee met deze actie. En met succes. De omroep haalde duizenden cadeau’s op voor het pakhuis van Sint voor Ieder1.

Stichting Sintvoorieder1
Alle ingezamelde cadeaus worden via Stichting Sintvoorieder1 met hulp van maatschappelijke partners, zoals de Voedselbanken en (crisis)opvanghuizen, bij kinderen afgeleverd die normaal geen cadeau met Sinterklaas zouden ontvangen. Dit betreft 1 op de 9 kinderen in de grote steden.

Esther Blom, founder en voorzitter van Stichting Sintvoorieder1 is verrukt met het resultaat: “Deze actie laat zien dat het Sinterklaasfeest een feest is ván ieder1, vóór ieder1 en mét ieder1. De actie verbindt, geeft een enorm saamhorigheidsgevoel en laat zien dat we als maatschappij de kinderen (en ouders) omarmen en dat Sinterklaas iedereen ziet. Ik ben enorm trots op onze organisatie en onze vrijwilligers!”