[VIDEO] Manifestatie Sint en traditionele Piet op Piramideplein trekt veel bekijks

[VIDEO] Manifestatie Sint en traditionele Piet op Piramideplein trekt veel bekijks

Zaterdag vond er een manifestatie plaats op het Piramideplein in Rijswijk. De manifestatie werd georganiseerd door ‘Wie Kent Hem Niet’, een organisatie die de afgelopen twee jaar de sinterklaasintocht organiseerde in Rijswijk. Vanaf 12:00 verzamelden Sinterklaas met Zwarte Pieten zich samen met een grote groep inwoners die de manifestatie bijwoonden.

Dreiging voor actievoerders
Dit jaar werd de ‘optocht’ die was aangevraagd door bovengenoemde organisatie niet vergund door de gemeente omdat de politie had aangegeven dat ze de veiligheid van de inwoners niet kon waarborgen tijdens het evenement. Reden voor deze beslissing waren onder andere brieven van twee organisaties die hadden aangeven het niet eens te zijn met de traditionele intocht met zwarte pieten. Er werd gedreigd met actievoering.

Zwarte Pieten op het Piramideplein
‘Wie Kent Hem Niet’ besloot om een manifestatie te organiseren. De sfeer rondom het evenement was gezellig te noemen. Er liepen veel Zwarte Pieten rond met Sinterklaas. Mensen konden op de foto met Sint en zijn Pieten en er werd gezongen.