[VIDEO] Slotbijeenkomst van Speaking Minds Project met leerlingen Stanislascollege

[VIDEO] Slotbijeenkomst van Speaking Minds Project met leerlingen Stanislascollege

Maandag 27 november was de slotbijeenkomst van het Speaking Minds Project in het Huis van de Stad. Hierbij was wethouder Mark Wit, van Milieu en duurzaamheid ook aanwezig. Speaking Minds wil jongeren laten meedenken met een beleid van de gemeente dat hun aangaat.

Speaking Minds Project
De leerlingen van het Stanislascollege zijn zes weken geleden gestart met het Speaking Minds Project. Het Speaking Minds Project is een jongerenparticipatie project van Save the Children. De leerlingen zijn de afgelopen weken aan de slag gegaan met het thema Natuur en Klimaat.

Tijdens dit project onderzochten de jongeren hoe zij hun schoolplein klimaatbestendiger kunnen maken, hierbij werden ze begeleid door jongerencoaches Mike van der Kraan en Rachelle Oostdijk. Ook kregen de jongeren verschillende gastlessen, waaronder van een klimaatactiviste, om zo meer te leren over het klimaat.

Presenteren van de plannen 
Als afsluiting van het Speaking Minds Project was er een slotbijeenkomst, waarbij leerlingen hun plannen en adviezen mochten gaan presenteren aan wethouder Mark Wit. Hier kwamen plannen als, het schoolplein groter maken, een groene schoolmuur maken en waterdoorlatende bestrating naar voren. De jongeren deden dit in groepjes van drie en door gebruik te maken van een gemaakte Powerpoint presentatie, werden hun plannen duidelijk uitgelegd.

De leerlingen kregen na afloop van deze presentatie feedback van wethouder Mark Wit. Hij vertelde dat hij erg enthousiast is geworden van al deze plannen. “We willen graag dat we jongeren meer betrekken bij wat wij in de stad doen. En zo’n project als Speaking Minds geeft jullie de mogelijkheid om je stem te laten horen over een belangrijk thema als het klimaat”, vertelt de wethouder tegen de leerlingen. De leerlingen zullen over een paar maanden weer bijeenkomen om samen te gaan kijken naar wat er met de voorgestelde plannen is gedaan.

Bekijk de video hieronder: