Gemeente Rijswijk ontvangt ruim 4 ton voor fietsstraat Rembrandtkade

Gemeente Rijswijk ontvangt ruim 4 ton voor fietsstraat Rembrandtkade

De gemeente Rijswijk heeft ruim 400.000 euro ontvangen voor de herinrichting van de Rembrandtkade, tussen de Lindelaan en de Sir Winston Churchilllaan. Hiermee kan de nieuwe fietsstraat worden geasfalteerd, waardoor het fietsen comfortabeler en veiliger wordt. De aanleg van het fietspad is onderdeel van de herinrichting en het groot onderhoud aan de Rembrandtkade. 

Inrichting sterk verouderd
De ondergrondse en bovengrondse inrichting is sterk verouderd. De rioolhuisaansluitingen en gas- en waterleidingen moeten worden vervangen en bovengronds worden de stoep, het wegdek, de bomen en het groen verbeterd.

Naast de aanleg van het fietspad worden er ook klimaatmaatregelen toegepast, om regenwater vast te houden in de grond. Dit kun je bijvoorbeeld straks terugzien in de parkeervakken voor auto’s die waterdoorlatend worden met gras tussen de tegels.

Fietsplan
Het totaalbudget van de herinrichting van de Rembrandtkade is 1,7 miljoen euro. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) draagt 429.000 euro bij voor de verbetering van het fietspad, omdat de Rembrandtkade onderdeel uitmaakt van het programma grootstedelijke fietsroutes van de MRDH.

Wethouder van Mobiliteit, Armand van de Laar, is erg blij met de financiële steun van de regio. “Onlangs heeft de gemeenteraad het Fietsplan vastgesteld. Met dit plan willen we als gemeente fietspaden verbeteren en meer plekken realiseren waar je je fiets kunt parkeren. Met deze bijdrage van de MRDH kunnen we onze plannen ook uitvoeren. Zo kunnen we het aantrekkelijker maken om de fiets te pakken, bijvoorbeeld om naar je werk te gaan’, vertelt hij

Werkzaamheden
Stedin is inmiddels begonnen met het vervangen van de huisaansluitingen op het gas. In maart volgend jaar beginnen de grote werkzaamheden. Deze zullen naar verwachting tot oktober 2024 duren. 

Op de afbeelding is een impressie te zien van hoe de Rembrandtkade er uit komt te zien.