Schrijf mee met schrijfactie Write for Rights van Amnesty

Schrijf mee met schrijfactie Write for Rights van Amnesty

Amnesty Vlietstreek vraagt inwoners van Rijswijk en omstreken om mee te schrijven tijdens de Write for Rights schrijfactie van Amnesty International. Deze schrijfactie is bedoeld voor mensen in de wereld die groot onrecht is aangedaan. Write for Rights vindt plaats op vrijdag 8 december van 11.30 uur tot 16.00 uur in het Huis van de Stad.

Burgemeester ook aanwezig
Ook Huri Sahin, burgemeester van Rijswijk, is overtuigd van het grote belang van deze wereldwijde actie. Vanaf 13.00 zal zij aanwezig zijn in de bibliotheek. Hier zal zij ook zelf een brief schrijven.

Thuis schrijven
Als je liever niet mee schrijft in de bibliotheek, maar dit thuis wilt doen kan dat ook. Er is de mogelijkheid om een schrijfpakket op te halen bij de balie van de bibliotheek in Rijswijk. Je kunt je geschreven brieven zelf versturen, maar je kunt ze ook op 8 december af geven in de bibliotheek.

Write for Rights
Elk jaar rond de Dag van de Mensenrechten schrijven mensen over de hele wereld brieven voor mensen die onrecht is aangedaan. Ze vragen om vrijlating, bescherming of gerechtigheid voor mensen die gevangen zitten, bedreigd of gediscrimineerd worden vanwege hun werk, mening of identiteit. Wereldwijd worden mensen onterecht vervolgd, geïntimideerd of gevangengezet Met de schrijfmarathon wilt Amnesty International dit onrecht stoppen.

Actie dit jaar
Dit jaar wordt er geschreven voor tien mensen die hun nek durfden uit te steken en daarvoor zwaar gestraft werden. Zo voert Amnesty onder anderen actie voor Chaima Issa uit Tunesië. Sinds de machtsgreep van de Tunesische president Kais Saied wordt de vrijheid van meningsuiting in Tunesië onderdrukt. Chaima verzette zich in het openbaar tegen de president. Daarna werd ze gearresteerd en meer dan vier maanden vastgehouden. Ze riskeert tientallen jaren gevangenisstraf voor het vreedzaam uiten van haar mening. De Tunesische autoriteiten moeten het onderzoek tegen Chaima onmiddellijk stopzetten. Aldus Amnesty in een persbericht.