[VIDEO] Uitdeelactie van Sinterklaascadeautjes bij Don Bosco

[VIDEO] Uitdeelactie van Sinterklaascadeautjes bij Don Bosco

Ieder kind verdient het om cadeaus te krijgen met Sinterklaas, maar helaas is het niet voor ieder gezin vanzelfsprekend dat er Pakjesavond gevierd wordt met cadeautjes. Daarom werken er verschillende Rijswijkse organisaties samen om zoveel mogelijk kinderen een mooi Sinterklaasfeest te bezorgen. Op vrijdag 1 december werden er cadeautjes uitgedeeld bij Jeugdcentrum Don Bosco in Rijswijk. Hierbij was wethouder Armoedebestrijding, Gijs van Malsen, ook aanwezig.

Samenwerking voor cadeautjes
Deze uitdeelactie is tot stand gekomen door Financieel Netwerk Rijswijk en samenwerkingspartner Sintvoorieder1. Van 29 november tot en met 4 december, worden er cadeautjes uitgedeeld op verschillende locaties. Dit zijn Welzijn Rijswijk, de Ottoburg, de Nieuwe Kerk, de Voedselbank, Hof van Elsenburg, Stichting KEI en Don Bosco. Samen zorgen ze ervoor dat zoveel mogelijk kinderen dit jaar cadeaus kunnen krijgen met Sinterklaas.

“Gelijke kansen is iets wat wij als gemeente ontzettend belangrijk vinden voor kinderen, dat begint al heel vroeg. En dat zit hem ook in deze dingen. Dus als jij geen Sinterklaascadeautje krijgt en de rest van jouw klas wel, dat doet iets met een kind.Dat soort achterstelling van kinderen dat moeten we echt tegengaan’, vertelt wethouder Gijs van Malsen.

Don Bosco als één van de uitdeellocaties
Bij Don Bosco worden er meer dan 102 cadeautjes uitgedeeld en het totale aantal cadeaus dat wordt uitgedeeld in Rijswijk is meer dan 1000. Het is de missie van Don Bosco om zich in te zetten voor kwetsbare jeugd en jongeren. En daar is deze actie een mooi voorbeeld van.