Gestolen auto gevonden in Nootdorp door AirTags

Gestolen auto gevonden in Nootdorp door AirTags

De eigenaar van een gestolen auto uit Alkmaar werd op een bijzondere manier wakker. Toen de man naar buiten kwam, ontdekte hij dat de parkeerplek waar zijn auto de vorige avond nog stond, helemaal leeg was. Uiteindelijk is de auto gevonden in Nootdorp door middel van twee AirTags.

Een slimme zet
AirTags zijn tracking apparaten. Zo kan je via jouw telefoon, iPad of computer zien waar je AirTag zich bevindt. Steeds meer mensen maken gebruik van AirTags, bijvoorbeeld om aan hun huissleutels te hangen of in hun portemonnee te leggen. Je kan ze ook in de auto leggen. De eigenaar van de gestolen auto heeft dit dan ook slim aangepakt. Er is uiteindelijk één van de twee AirTags gevonden. De andere AirTag was te vinden in Nootdorp, waar ook de auto gevonden is.

Reactie van de politie
Een politiewoordvoerder van basisteam Pijnacker-Nootdorp had het volgende te zeggen: “We kregen een melding van de vermiste auto en hebben direct gereageerd. De eigenaar had geluk dat hij gebruikmaakte van deze technologie, wat ons hielp om snel de locatie van de auto te achterhalen.”