Politie en wethouder van der Laar controleren op goede fietsverlichting

Politie en wethouder van der Laar controleren op goede fietsverlichting

Op dinsdag 5 december vond er vroeg in de ochtend een fietslichtactie plaats op het fietspad langs de Van Vredenburghweg. De Politie Rijswijk en wethouder Armand van de Laar (Mobiliteit) van de gemeente Rijswijk waren aanwezig om fietslampjes uit te delen aan fietsers die geen licht hadden. De actie had als doel aandacht te vragen voor goede fietsverlichting.

Ditmaal geen bekeuring
Met de actie werd de fietsverlichting gecontroleerd van voorbijkomende fietsers. Fietsers die hun verlichting niet op orde hadden kwamen er ditmaal nog zonder bekeuring van af. Naast een waarschuwing kregen zij een fietslampje mee om veilig hun weg te vervolgen.

“Controleer je verlichting”
Wethouder van der Laar had ook nog een boodschap aan de fietsers: “Het is weer langer donker, daarom is het extra belangrijk om goed zichtbaar te zijn in het verkeer. Zorg dat je goed zichtbaar bent voor je medeweggebruikers. Vooral als fietser ben je kwetsbaar. Met goede verlichting neemt het risico dat je wordt aangereden in het donker met maar liefst 20% af. Daarom attenderen we fietsers er met deze actie op hoe ze veiliger aan het verkeer kunnen deelnemen. Maak er een gewoonte van om je verlichting te controleren voordat je vertrekt.”