Van Velsen Rally Sport Team zet punt achter Dakar-hoofdstuk

Van Velsen Rally Sport Team zet punt achter Dakar-hoofdstuk

Na acht opwindende jaren van deelname aan de Dakar Rally en andere prestigieuze offroad-evenementen, heeft het Van Velsen Rally Sport Team aangekondigd dat de komende Africa Eco Race in januari 2023 hun laatste Dakar-avontuur zal markeren. Na deze race zullen ze zich exclusief richten op rally’s binnen Europa.

Top team
“In 2015 is het Van Velsen Rally Sport Team opgericht. De meeste van ons gaan dus al jaren mee op rally. Na wat wisselingen in de begin jaren hebben we uiteindelijk echt een top team bij elkaar gekregen.”

Veranderingen
Veranderingen in persoonlijke omstandigheden, zoals het starten van eigen bedrijven, gezinsuitbreiding en nieuwe banen, hebben het uiteindelijk steeds uitdagender gemaakt om wekelijks gezamenlijk aan de voertuigen te werken.

Enkel nog rally’s binnen Europa
Met het oog op de toekomst en om de druk binnen het team te verlichten, heeft het Van Velsen Rally Sport Team besloten zich te concentreren op “kleinere” rally’s binnen Europa, waaronder bestemmingen als Polen, Hongarije, Spanje of Roemenië.

Nog één keer knallen
Aad voegt eraan toe: “Ik heb alles goed tegen elkaar afgewogen en ben uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat ik het wat rustiger aan moet gaan doen. Ik wil nog een laatste grote rally rijden. En dan het liefst met het huidige Van Velsen Rally Sport Team. De Africa Eco Race wordt een geweldige afsluiting zijn van dit supermooie avontuur. Hoe mooi zou het dan zijn als we daar óók een podiumplaats zouden kunnen veroveren? We gaan nog één keer drie weken knallen!”