De meest unieke en handgemaakte producten vind je bij BAYU

De meest unieke en handgemaakte producten vind je bij BAYU

Wie BAYU binnenstapt, kan de winkel bijna niet met lege handen verlaten. De 24-jarige trotse eigenaresse, Mascha, startte BAYU bijna vier jaar geleden in Oud-Rijswijk aan de Kerklaan 72A. BAYU staat voor handgemaakte en unieke producten. In de winkel vindt je kralen, sieraden, woonaccessoires en de leukste cadeaus voor de feestdagen.
Wat begon als een meisjesdroom
Als klein meisje maakte Mascha al sieraden en droomde van een eigen winkel. Vier jaar geleden besloot ze deze droom waar te maken. BAYU begon als kralenwinkel en verkocht alle benodigdheden voor het maken van sieraden. Winkels die zoveel verschillende soorten kralen en materialen op voorraad hebben zie je tegenwoordig niet veel.
Niet alleen een kralenwinkel
Sinds kort verkoopt BAYU ook handgemaakte sieraden en woonaccessoires. De producten van BAYU komen van over de hele wereld, waaronder uit Japan, Griekenland en Indonesië. De naam BAYU is afgeleid van het Indonesische woord “Ayu”,  wat mooi en sierlijk betekent.
Ook kun je bij BAYU sieraden workshops volgen. Deze workshops worden elke woensdagavond gegeven, en elke week is er een ander thema. De ene week kun je een workshop volgen waarbij je bezig bent met rijgtechnieken voor kralen, en de andere week kun je een workshop volgen waarbij je oorbellen ontwerpt. “De workshops zijn heel leuk voor als je sieraden wilt maken, maar niet weet waar je moet beginnen of als je het al kunt, maar zin hebt in een gezellige avond.’’
Unieke cadeaus
Mascha vindt het belangrijk dat het huiselijke gevoel naar voren komt in haar winkel. “Ik hoop dat iedereen die de winkel binnenloopt zich welkom voelt en laat verwonderen door het bredeassortiment’’. Bij BAYU vind je wekelijks nieuwe producten. In de winkel kan je gerust een uur rondkijken en dan ben je nog steeds niet uitgekeken.
De winkel is nu volop in kerstsfeer en ligt vol met mooie cadeaus.”Ik merk dat als mensen nu een cadeautje nodig hebben, ze hierheen komen. Het allerleukste is dat klanten uitspreken dat ze graag naar BAYU komen, omdat ze weten dat ze dan met iets moois de deur uit gaan. Dat is het mooiste compliment wat je kan krijgen”, vertelt Mascha.