[VIDEO] Aftellen naar Kerst in het Huygenskwartier

[VIDEO] Aftellen naar Kerst in het Huygenskwartier

Op vrijdag 8 december om 17.00 uur, werden de lampjes van de kerstboom voor de Oude Kerk ontstoken door wethouder Astrid van Eekelen. Met het ontsteken van de kerstboom begint het aftellen naar Kerstmis in het Huygenskwartier in Voorburg.

Honderden lichtjes in de boom
De elf meter hoge kerstboom werd op donderdag 7 december al geplaatst voor de Oude Kerk. Dit werd gedaan door het team van Frans van Veen en Frits Koppe. Zij hadden een flinke klus om de grote kerstboom in 1 dag te versieren. Omdat de boom zo groot is, werd de piek speciaal met een hoogwerker geplaatst.

Kerstsfeer in Huygenskwartier
Met de muzikale ondersteuning van het Charles Dickenskoor en dameskoor koor_ts zat de sfeer er al snel goed in.De lampjes in de kerstboom gingen op klokslag 17.00 uur aan en daarna volgde er kerstmuziek door stadbeiaardier Gerda Peters op het carillon van de Oude Kerk. Om 18.uur was er een heus Kerstboomconcert in de Oude Kerk.

In Huygenskwartier Voorburg is er een groot aanbod aan producten om in huis te halen voor Kerst. Zo kun je bij de boetiekjes en winkels terecht voor cadeautjes, woonaccessoires en nog veel meer.

Nog meer bomen
Met het ontsteken van de grote kerstboom komt Huygenskwartier Voorburg al helemaal in kerstsfeer. Om dat nog meer te versterken, versieren de Scouts van Hubertus-Brandaan op zaterdag 9 december nog een aantal kerstbomen in het gebied.