[VIDEO] Burgemeester Huri Sahin schrijft brief voor Write for Rights

[VIDEO] Burgemeester Huri Sahin schrijft brief voor Write for Rights

Elk jaar rond de Dag van de Mensenrechten schrijven mensen over de hele wereld brieven voor mensen die onrecht is aangedaan. Ze vragen om vrijlating, bescherming of gerechtigheid voor mensen die gevangen zitten, bedreigd of gediscrimineerd worden vanwege hun werk, mening of identiteit. Op vrijdag 8 december schreef burgemeester Huri Sahin ook zo’n brief.

Brief schrijven voor onrecht
Amnesty Vlietstreek heeft inwoners van Rijswijk en omstreken, gevraagd om mee te schrijven tijdens de Write for Rights schrijfactie van Amnesty International. Deze schrijfactie is bedoeld voor mensen in de wereld die groot onrecht is aangedaan. De schrijfactie vond plaats op vrijdag 8 december van 11.30 uur tot 16.00 uur in het Huis van de Stad. Om 13.00 uur kwam burgemeester Huri Sahin langs om een brief te schrijven. Dit deed zij voor Rita Karasartova, zij werd na deelname aan een vreedzaam protest voor het behoud van een belangrijk waterreservoir met 26 anderen gearresteerd. Ze bracht maanden door in een kleine cel, zonder contact met haar familie en zonder medische zorg. Op dit moment staat ze onder huisarrest.

Belang van schrijfactie
Zo’n massale, wereldwijde schrijfactie heeft effect. Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers om mensen eerlijker te behandelen. Twan Grummen, betrokken als ‘Inspirator’ bij Amnesty, benadrukt dit belang nog eens. Hij vindt het belangrijk dat deze acties onder de aandacht komen bij de mensen.

Boodschap van Huri Sahin
Burgemeester Huri Sahin liet na afloop ook nog een boodschap achter op de vrijheidsboom in Bibliotheek aan de Vliet . Deze luidt als volgt: “Stilstaan bij mensenrechten is van grote waarde, want ieder mens verdient het om volwaardig zichzelf te kunnen zijn, zicht te uiten en op te komen voor anderen. Daarom wens ik dat we moedig blijven opkomen voor mensen die zich inzetten voor naleving van mensenrechten. Huri Sahin.”