D66 is blij met het opknappen park Vreugd en Rust

D66 is blij met het opknappen park Vreugd en Rust

De Raad heeft ingestemd met het voorstel om Park Vreugd en Rust te verbeteren, en hier is D66 erg blij mee. Vreugd en Rust is een voormalig landgoed in Voorburg, gelegen in het hart van Nationaal Park Hollandse Duinen.

Toegankelijkheid verbeteren
Bij het opknappen van het park zijn enkele punten van groot belang. De aanvullende financiering is bestemd voor een nieuw dierenverblijf en nieuwe paden. D66 heeft aan wethouder van Duurzaamheid, Marcel Belt, gevraagd of het park goed toegankelijk zal worden voor inwoners met beperkte mobiliteit of visuele beperkingen.

D66-raadslid Charlotte Bos zegt hier het volgende over: “Ik ben blij dat de wethouder volmondig ‘ja’ antwoordde. Wij vinden het ontzettend belangrijk dat al onze inwoners, jong en oud, met en zonder beperking, daar kunnen wandelen, picknicken, elkaar ontmoeten en ontspannen. Daarvoor is de publieke ruimte juist bedoeld.”

Betrokkenheid van inwoners
De wethouder liet ook weten dat de participatie van inwoners over het gebruik van het park goed is verlopen. Charlotte Bos voegt toe: “We waarderen de betrokkenheid en innovatiekracht van Stichting Mooi Voorburg om dit park stap voor stap op te knappen.”

D66 is trots dat het prachtige landgoed Vreugd en Rust tot lokale en provinciale erfgoed behoort. Erfgoed maakt de omgeving mooier en vertelt het verhaal van onze geschiedenis. Door het landgoed open te stellen voor een zo groot mogelijk publiek kan iedereen ervan genieten.