Gemeente installeert mobiele camera’s voor de jaarwisseling

Gemeente installeert mobiele camera’s voor de jaarwisseling

Ter voorbereiding op de aankomende jaarwisseling neemt de gemeente Leidschendam-Voorburg proactieve maatregelen door mobiele camera’s op verschillende locaties te plaatsen. Deze tijdelijke beveiligingsmaatregel heeft tot doel de openbare veiligheid te waarborgen en mogelijke incidenten tijdens de jaarwisseling te voorkomen.

Locaties
De volgende locaties zijn geselecteerd voor de plaatsing van de mobiele camera’s: Nieuwstraat in Leidschendam en de Prins Johan Willem Frisolaan/Marie Louiselaan, eveneens in Leidschendam. Ook in de Van Beijnenstraat, Savallelaan en Bruijnings Ingenhoeslaan te Voorburg worden camera’s geplaatst.

Veiligheid van bewoners belangrijk
Deze keuze van locaties is gebaseerd op eerdere ervaringen en analyse van risicogebieden tijdens de jaarwisseling. Door camera’s op deze plaatsen te installeren, hoopt de gemeente Leidschendam-Voorburg snel te kunnen reageren op potentiële incidenten en de veiligheid van bewoners te waarborgen.

Alleen actief rond de jaarwisseling
De mobiele camera’s zullen operationeel zijn vanaf 27 december en blijven actief gedurende de jaarwisseling. Na de festiviteiten zullen de camera’s worden verwijderd.