Klein Plaspoelpolder mogelijk eindbestemming voor uitbreiding CBS De Zonnewijzer

Klein Plaspoelpolder mogelijk eindbestemming voor uitbreiding CBS De Zonnewijzer

Op 13 december 2023 kondigde de gemeente aan dat ze gaan checken of het kan, een nieuwe basisschool in Klein Plaspoelpolder (KPP). Schooldirecteuren mochten aanvragen doen, maar moesten voldoen aan bepaalde regels voor die nieuwe school in KPP. Na het tellen van verwachte leerlingen is de gedachte om een bestaande school uit te breiden de beste optie gebleken. Ze denken eraan om dat te doen bij CBS De Zonnewijzer.

Goede scholen in elke buurt
Jeffrey Keus, de wethouder voor schoolgebouwen, had het volgende te melden: “Elk kind moet goede lessen krijgen in de buurt. Hier in de buurt van Damcentrum, Damsigt en Sijtwende wonen veel jonge gezinnen die een school zoeken voor hun kinderen. En er komen nog meer huizen bij in KPP en Overgoo, dus we moeten nu iets regelen.”

Overgang van kantoren naar fijn wonen
Astrid van Eekelen, de wethouder voor KPP, vertelde dat Klein Plaspoelpolder binnenkort niet meer zo’n plek vol kantoren en bedrijven is, maar een groene plek om lekker te wonen en werken. Ze vindt het belangrijk dat er ook dingen zijn om te gebruiken in die nieuwe buurt. Dus, een tweede plek voor De Zonnewijzer zou goed passen in dat plan.

De mogelijkheid
In de komende maanden gaan ze goed kijken of het wel kan, financieel en qua ruimte. Ze willen weten wat de schoolbaas ervan vindt en vragen ook de klankbordgroep Klein Plaspoelpolder om hun mening. Ze denken dat de gemeenteraad ergens in 2024 definitief zegt of die school in KPP er echt gaat komen.