Rijswijkse badmintonner plaatst zich voor het EK 2024

Rijswijkse badmintonner plaatst zich voor het EK 2024

Mark Caljouw uit Rijswijk  heeft met het Nederlandse mannen badminton team zich geplaatst voor het EK landenteams in Polen volgend jaar. Nederland won uiteindelijk de wedstrijd met 3-2 en werd groepswinnaar, waardoor de kwalificatie voor het mannenteam een feit was. De vrouwen kwalificeerden zich ook door in de finale tegen Hongarije met 3-2 te winnen.

Nog geen Olympische spelen
Caljouw staat momenteel 61e op de wereldranglijst, wat niet genoeg is voor de Olympische Zomerspelen in Parijs volgend jaar. Om zich te kwalificeren, moet hij in de top 16 van de Road to Paris-ranking komen. Goede prestaties op internationale toernooien kunnen ook helpen. In april 2024 moet Caljouw alles geven tijdens het individuele EK om Nederland opnieuw op de Olympische Spelen te vertegenwoordigen. Hij werd in 2021 uitgeschakeld in de achtste finale in Tokio en noemde dat zijn “pijnlijkste nederlaag ooit”.