Nieuwe starterslening maakt eerste koopwoning bereikbaar voor inwoners Rijswijk

Nieuwe starterslening maakt eerste koopwoning bereikbaar voor inwoners Rijswijk

Inwoners van Rijswijk die dromen van hun eerste koopwoning krijgen binnenkort een duwtje in de rug dankzij de introductie van de starterslening. Deze starterslening wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Rijswijk. Met een starterslening kunnen mensen die voor het eerst een woning willen kopen een extra lening krijgen bovenop een hypotheek. Op deze manier worden koopwoningen beter bereikbaar voor starters.

Steun van 1,6 miljoen euro
De starterslening, een product van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn), ontvangt financiële steun van de gemeente Rijswijk, die een bedrag tot maximaal 1,6 miljoen euro beschikbaar stelt aan SVn. Met deze middelen kunnen startersleningen tot een maximum van 40.000 euro per aanvraag worden verstrekt. Gedetailleerde informatie over de voorwaarden en toepassing van de starterslening is te vinden op de website van SVn.

Niet alleen voor inwoners
Zowel bestaande als nieuwbouwwoningen in Rijswijk komen in aanmerking voor de starterslening, zolang de prijs onder de grens voor de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) blijft. Bovendien kunnen niet alleen inwoners, maar ook mensen die in Rijswijk werken, en jongeren die na een studie naar Rijswijk willen terugkeren, een aanvraag indienen. Een gemeenschappelijke voorwaarde voor alle aanvragers is dat ze nog niet eerder een koopwoning hebben bezeten, waardoor zelfs huurders op de woningmarkt een kans krijgen.

Eerste stap naar eigen woning
Wethouder Volkshuisvesting Gijs van Malsen uitte zijn tevredenheid over het groene licht van de gemeenteraad voor deze nieuwe startersleningen. “Met de aanstaande bouw van veel nieuwe woningen in Rijswijk willen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk inwoners hiervan kunnen profiteren. De starterslening is bedoeld om jongeren en huurders de kans te geven de stap naar een eigen woning te zetten, waardoor er meer doorstroming ontstaat op de huurmarkt. Bovendien hopen we hiermee professionals met cruciale beroepen, zoals leraren en verpleegkundigen, aan Rijswijk te binden.”