Rugbyveld VRC officieel opgeleverd

Rugbyveld VRC officieel opgeleverd

Er wordt sinds oktober al druk gesport op het nieuwe rugbyveld van VRC en nu heeft ook de formele oplevering plaatsgevonden.

“Aanwinst voor het sportpark”
Wethouder Astrid van Eekelen (Sport) straalt: “VRC heeft nu een prachtige, definitieve locatie op Sportpark Westvliet. We hebben niet alleen een duurzaam veld gecreëerd dat aan alle normen voldoet, maar ook een nieuw parkeerterrein en overdekte fietsenstalling toegevoegd, waar ook de naastgelegen muziekvereniging gebruik van kan maken. De omgeving is bovendien groener gemaakt. VRC is werkelijk een aanwinst voor het sportpark.” Daarnaast zijn ook de beachvolleybalvelden van Volevo goedgekeurd en klaar voor gebruik vanaf het komende voorjaar.

Duurzaam
Het duurzame karakter van het rugbyveld springt in het oog. De toplaag van het kunstgras is vervaardigd uit 100% plantaardig materiaal, niet alleen goed voor het milieu, maar het biedt ook aanzienlijke voordelen voor de rugbyspelers. Het stelt hen in staat om optimaal te presteren, schokken effectief te absorberen en het risico op blessures te minimaliseren. Het veld voldoet aan de strenge eisen van de World Rugby Regulation, terwijl de onderbouw en fundering voldoen aan de normen van NOC*NSF, waardoor het veilig kan worden gebruikt voor zowel competitie als training.

“Erg blij”
Voorzitter van VRC, Chrispijn Klawer, deelt zijn vreugde: “We zijn erg blij met deze nieuwe locatie tussen andere sportclubs op Sportpark Westvliet en met de goede samenwerking met de gemeente. Het biedt ons de kans om nog meer kinderen kennis te laten maken met deze prachtige sport.”

Natuurbehoud
Natuurbehoud was een prioriteit bij de aanleg van het rugbyveld, waarbij enkele bomen moesten wijken. De gemeente compenseerde dit door elders in de omgeving nieuwe bomen te planten. Daarnaast zijn de oevers van de nabijgelegen sloot natuurvriendelijk gemaakt, en werden de lantaarnpalen voorzien van vleermuisvriendelijke verlichting.

Plannen voor clubgebouw in volle gang
Terwijl VRC momenteel nog geen eigen clubgebouw en kleedkamers heeft, zijn de plannen hiervoor in volle gang. Verwacht wordt dat deze faciliteiten in 2024 worden gerealiseerd, waarbij de verantwoordelijkheid verdeeld is tussen VRC en de gemeente. Tot die tijd maakt de club gebruik van de gastvrijheid van Monkey Town voor horecavoorzieningen en de kleedkamers van VEO.