Hartverwarmend gebaar van kinderdagverblijf voor ouderen WZH Prinsenhof

Hartverwarmend gebaar van kinderdagverblijf voor ouderen WZH Prinsenhof

De kinderen van kinderdagverblijf Partou aan de Burgemeester Sweenslaan hebben dit jaar prachtige kerstkaarten gemaakt voor de bewoners van WZH Prinsenhof.

Kerstkaartenactie
Door het Nationaal Ouderenfonds, PostNL en Kidsweek is er een kerstkaartenactie opgesteld. Zij zijn net als Partou ook aangesloten bij de coalitie Eén tegen Eenzaamheid. Eén tegen Eenzaamheid brengt voor deze actie lokale gemeenschappen samen, om een lichtpuntje te zijn voor ouderen tijdens de feestdagen. In plaats van de gemaakte kaarten per post te versturen, besloot  kinderdagverblijf Partou om een persoonlijke touch toe te voegen door de kaarten lokaal af te leveren bij WZH Prinsenhof.

Ook al ken je elkaar niet, Kerst vier je samen
Toen de doos met kerstkaarten werd opengemaakt, kregen de kinderen reacties als :”Oh wat mooi” en “Oh wat lief”, “Bedankt hoor” en kregen de kinderen gelijk wat lekkers aangeboden. Dit initiatief markeerde het eerste jaar waarin Partou deze kerstkaartenactie organiseerde, maar het enthousiasme is zo groot dat ze het als een nieuwe traditie beschouwen. Volgend jaar willen ze zelfs nog eerder beginnen om nog meer kerstkaarten te kunnen delen. Zowel de kinderen als de ouderen genieten van de tijd samen.


Wil je nu ook eens zoiets doen? Benader eens een verzorgingstehuis bij jou in de buurt. Een telefoontje of mailtje is al genoeg. ‘Een klein gebaar, groot geluk’, luidt het spreekwoord.