[VIDEO] Grote glazen kas wordt sociaal kloppend hart van Plaspoelpolder

[VIDEO] Grote glazen kas wordt sociaal kloppend hart van Plaspoelpolder

Aan de Lange Kleiweg in Rijswijk wordt sinds kort gebouwd aan het nieuwe kloppende sociale hart van Campus Seven Cities. Wie dagelijks over deze weg rijdt ziet de dagelijkse bouw van een grote glazen kas over het parkeerdek van de campus. Twee weken geleden stond er nog niets. Vandaag staat het geraamte er al helemaal en ligt ook het dak er al in.

Kan niet wachten tot het klaar is
De glazen kas moet dé sociale ontmoetingsplek worden voor de ondernemers van de campus. Een plek om samen te komen, te vergaderen en de lunchen of aan het eind van de dag lekker te borrelen. Karim Ibrahim van Veridius Café gaat de nieuwe locatie uitbaten. “We zitten nu nog aan het begin van de Campus op nummer 62, maar toen we hier ruim een jaar geleden de lunchroom overnamen van Teun Sluiter wisten we dat deze glazen kas er zou komen. Het heeft even geduurd voordat we aan de bouw konden beginnen, maar nu het eenmaal van start is kijk ik enorm uit naar de dag dat we open kunnen gaan”, aldus de ondernemer.

Nieuwe eigenaar pakt het groots aan
Drie jaar geleden nam Campus Offices het bedrijventerrein over en begon gelijk met investeren in het vernieuwen van de panden. Het bouwen van de glazen kas hoort bij hun concept en wordt het paradepaardje van het ondernemersterrein. We spreken met Thijs Hardeman, projectmanager van Campus Offices: “We hebben en concept waar kantoorpanden een sociaal gedeelte moeten hebben. Bij dit kantorencomplex was dat wat lastig en daarom hebben we gekozen voor deze kas.”

Over Campus Seven Cities
De bedrijvencampus aan de Lange Kleiweg biedt bedrijven de mogelijkheid om zich vanaf een kleine unit te vestigen. Vanaf dat moment kan de ondernemer gebruik maken van flexibele ruimtes, maar ook kunnen ze opschalen naar meer vierkante meters voor hun eigen bedrijf.