Gemeente en Heijmans ondertekenen koopovereenkomst voor Centrumlijn Zuid

Gemeente en Heijmans ondertekenen koopovereenkomst voor Centrumlijn Zuid

Op 21 december heeft de gemeente Pijnacker-Nootdorp een belangrijke mijlpaal bereikt door de koopovereenkomst met ontwikkelaar Heijmans te ondertekenen voor de ontwikkeling van het gebied Centrumlijn Zuid. Deze natuurinclusieve wijk zal bestaan uit tweehonderd woningen, een nieuw hoofdstuk in de ambitieuze plannen van de gemeente om aantrekkelijke woonlandschappen te creëren waarin mens, natuur, en gemeenschap centraal staan.

Bewoners omringd door natuur
De gemeente streeft naar een groen woongebied waar bewoners omringd worden door natuur, gemeenschap en dieren. Het gebied, gelegen nabij metrohalte Pijnacker Zuid tussen de spoorzone en het bestaande buurtje rondom de Akkerlanden, biedt een unieke combinatie van groene omgeving en een gunstige binnenstedelijke ligging. De bereikbaarheid is uitstekend, zowel via het openbaar vervoer als het regionale wegennetwerk.

Verschillende doelgroepen
Heijmans zal verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van tweehonderd duurzame, energiezuinige koop- en huurwoningen, verdeeld over vier woonblokken. Het aanbod omvat diverse woningtypen, van appartementen tot eengezinswoningen, en varieert in grootte en prijsklasse. Met deze veelzijdige aanpak hoopt de gemeente verschillende doelgroepen op de woningmarkt te bedienen en zo een positieve invloed te hebben op de lokale huizenmarkt.

“Prachtige stap voorwaarts”
Wethouder Wonen, Frank van Kuppeveld, deelt zijn enthousiasme over de overeenkomst: “Deze samenwerking met Heijmans is een prachtige stap voorwaarts in de ontwikkeling van onze gemeente. De diversiteit aan huur- en koopwoningen zal een welkome aanvulling zijn op de woningmarkt en een positief effect hebben op de vraag en het aanbod.”

Werkzaamheden starten in 2025
Esther Fleers, directeur Vastgoed bij Heijmans, voegt eraan toe: “We zijn verheugd dat we dit gebied mogen ontwikkelen als opvolger van Tuindershof Zuid in Pijnacker. In 2024 zullen onze projectontwikkelaars samen met de gemeente aan de slag gaan met het ontwerp voor de vier woonblokken van Centrumlijn Zuid. De verwachting is dat we in 2025 zullen starten met de eerste bouwwerkzaamheden.”

Voorbereidingen al getroffen
Voorbereidingen voor de bouw zijn al begonnen in 2023, waarbij verschillende onderzoeken zijn uitgevoerd, groenvoorzieningen zijn aangepast en de grond is gesaneerd. Directe omwonenden kunnen in januari een gedetailleerde bewonersbrief verwachten met meer informatie over de voortgang van het project.