Lever verboden vuurwerk in zonder straf te ontvangen

Lever verboden vuurwerk in zonder straf te ontvangen

Ook dit jaar is er de gelegenheid om verboden vuurwerk op een veilige en straffeloze manier in te leveren. Een speciaal inleverpunt is opgezet op het parkeerterrein van het Bingoal stadion van ADO Den Haag, waar je alle typen vuurwerk tot 25 kilo kunt inleveren. Het inleveren is gepland op woensdag 27 december van 9:00 uur tot 17:00 uur.

Inleveren op een veilige locatie
Om de veiligheid van iedereen te waarborgen, is het belangrijk dat u het vuurwerk persoonlijk aflevert. Het vervoeren van vuurwerk in het openbaar vervoer is niet toegestaan. Het inleverpunt is gevestigd op het parkeerterrein van het Bingoal stadion van ADO Den Haag

Een erkend bedrijf zal het ingeleverde vuurwerk tijdelijk opslaan en vervolgens naar een speciale locatie brengen voor een nette en veilige vernietiging. Dit proces is van essentieel belang om de risico’s van ongecontroleerd vuurwerk te minimaliseren en ervoor te zorgen dat het op een verantwoorde manier wordt afgehandeld.

Wat Niet Ingeleverd Mag Worden:
Hoewel het inleveren van verboden vuurwerk wordt aangemoedigd, zijn er enkele zaken die niet geaccepteerd worden. Het gaat hierbij om:

  • Zelfgemaakte explosieven: Items die als explosief kunnen worden beschouwd en niet onder de categorie van commercieel vuurwerk vallen.
  • Illegaal vuurwerk dat beschadigd en/of nat is: Vuurwerk dat is aangetast door schade of vocht kan onvoorspelbaar en gevaarlijk zijn.
  • Fakkels en noodsignalen: Deze voorwerpen vallen buiten het bereik van het ingezamelde vuurwerk.