Afscheid van Peter van Haagen markeert nieuw hoofdstuk in Gemeenteraad Pijnacker-Nootdorp

Afscheid van Peter van Haagen markeert nieuw hoofdstuk in Gemeenteraad Pijnacker-Nootdorp

Eind januari 2024 neemt fractielid Peter van Haagen afscheid van de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp. Zijn vertrek markeert het einde van een lange politieke carrière in de lokale politiek. In februari 2024 gaat hij een geheel nieuw avontuur aan door te emigreren naar Italië.

Veelzijdige Politieke Loopbaan
Van Haagen heeft een indrukwekkende politieke loopbaan gehad binnen de gemeente. Hij begon als raadslid en fractievoorzitter voor de VVD in Nootdorp, waarna hij zijn rol voortzette in Pijnacker-Nootdorp. Gedurende ongeveer vijf jaar bekleedde hij de positie van wethouder, ook namens de VVD.

Overstap naar Gemeentebelangen in 2022
In 2022 maakte Peter van Haagen de opmerkelijke overstap naar Gemeentebelangen. Na de gemeenteraadsverkiezingen van dat jaar werd hij gekozen als fractielid voor de partij. Deze beslissing betekende een nieuwe fase in zijn politieke carrière.

Dankwoord van Fractievoorzitter Minderhoud
Fractievoorzitter Minderhoud blikt terug op zijn samenwerking met Van Haagen: “Ik heb Peter leren kennen tijdens zijn periode als wethouder voor de VVD, terwijl ik zelf voor GBPN in het college zat. We hadden al snel een klik en deelden vaak dezelfde standpunten. Na Peters vertrek uit het college bleven we in contact. Zijn begeleiding tijdens de eerste maanden van mijn wethouderschap en zijn politieke ervaring hebben veel voor mij betekend. We gaan zijn gedrevenheid en humor missen in onze fractie en de gemeenteraad.”

Het vertrek van Peter van Haagen laat ongetwijfeld een leegte achter in de lokale politiek van Pijnacker-Nootdorp. Zijn inzet en bijdrage aan het politieke landschap zullen niet snel vergeten worden.