Bouw van Our House bereikt top voor jongvolwassenen met verstandelijke beperking

Bouw van Our House bereikt top voor jongvolwassenen met verstandelijke beperking

Op de bouwplaats van Our House vierden we recentelijk een bijzondere mijlpaal: de bouw heeft het hoogste punt bereikt. Dit succesvolle moment werd gevierd met alle hardwerkende mensen die hebben bijgedragen aan dit speciale ouderinitiatief.

Dankbetuigingen aan bouwplaats medewerkers
Sander Trouw, de manager Vastgoed bij Rijswijk Wonen, bedankte specifiek de bouwplaats medewerkers die onvermoeibaar in weer en wind hebben gewerkt. Na een feestelijke handeling en een rondleiding in het pand, kon iedereen genieten van een lekkere snack bij de frietkraam. De bouw van Our House begon in mei 2023 en omvat de realisatie van 15 studio’s. Dit kleinschalige wooncomplex is bedoeld voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Een vast begeleidingsteam zal hen ondersteunen in hun dagelijkse leven, waarbij elke bewoner persoonlijke zorg ontvangt.

Initiatief van Stichting Our House
Stichting Our House, opgericht door een groep ouders van jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en autisme, heeft samen met de gemeente Rijswijk en woningcorporatie Rijswijk Wonen dit initiatief mogelijk gemaakt. Hier in RijswijkBuiten wordt voor hen een thuis gerealiseerd, rekening houdend met hun dromen en wensen.

Een thuis, anders dan anders
In het gebouw komen drie gemeenschappelijke woonkamers waar gezamenlijk wordt gekookt en gegeten. Op de begane grond is er een multifunctionele ruimte voor dagbesteding, en de ruime tuin biedt mogelijkheden voor diverse activiteiten. Elke bewoner heeft een eigen appartement met badkamer en pantry, waardoor Our House een unieke plek wordt waar bewoners samenleven als een groot gezin, maar dan nét even anders.