Gemeente neemt maatregelen tijdens jaarwisseling

Gemeente neemt maatregelen tijdens jaarwisseling

Met de naderende jaarwisseling treft de gemeente Rijswijk verschillende voorzorgsmaatregelen om de stad te beschermen tegen brand en schade veroorzaakt door vuurwerk. Deze maatregelen omvatten onder andere het afsluiten van containers, het beveiligen van afvalbakken en het tijdelijk sluiten van bepaalde openbare voorzieningen. Hieronder volgt een overzicht van de genomen maatregelen en wat je als inwoner kunt doen om een veilige jaarwisseling te bevorderen.

Afsluiting van Containers en Afvalbakken
Voorafgaand aan de jaarwisseling worden alle afvalbakken op straat geleegd. Bepaalde afvalbakken, zoals die in het Kruisvaarderspark, Julialaantje, Hertenkamp en andere genoemde locaties, worden afgesloten met een klep. Enkele afvalbakken zijn zelfs verwijderd. Deze worden na de jaarwisseling weer teruggeplaatst.

Ondergrondse Containers en Minicontainers
Op 31 december om 18.00 uur worden alle ondergrondse containers gesloten. Het is belangrijk om uw afval uiterlijk op 30 december 2023 naar de ondergrondse containers te brengen, omdat deze op 31 december worden geleegd. Containers die toegankelijk zijn met een Avalex-pas worden ook tijdelijk gesloten. Minicontainers dienen niet op straat te blijven staan tijdens de jaarwisseling; plaats ze bij voorkeur op een veilige plek, zoals de achtertuin, om brandgevaar te verminderen.

Puincontainers en Tunnel Haagweg
Heb je een puincontainer of bouwkeet op straat staan? Haal deze dan weg tijdens de jaarwisseling om kosten en ongemak te voorkomen. De voetgangerstunnel onder de Haagweg wordt afgesloten vanaf 29 december 2023 tot en met 1 januari 2024 om brandstichting en vuurwerkafsteking te voorkomen.

Afsluiting Parkeerautomaten Oud & Nieuw
Op 31 december 2023 worden enkele parkeerautomaten in Rijswijk tijdelijk afgesloten om schade door vuurwerk te voorkomen. Parkeergeld kan tijdens deze afsluiting alleen worden betaald via mobiele parkeerapps of belparkeren. Op locaties zoals het Ruysdaelplein, Tulpstraat/Steenlaan en andere genoemde plaatsen worden bezoekers geïnformeerd via stickers op de automaten.

Betaling Tijdens Afsluiting Parkeerautomaten
Indien een parkeerautomaat is afgesloten, kunt u parkeergeld betalen door uw kenteken aan te melden via diverse mobiele parkeerapps, waaronder EasyPark (voorheen Parkmobile), Park-line, Stadsparkeren, Yellowbrick, SMSparking en ANWB Parkeren.

Na 1 januari 2024 zijn de parkeerautomaten weer volledig operationeel en kan je weer op de gebruikelijke manieren betalen, inclusief muntgeld en pinpas.