Deelscooters steeds vaker vernield in Rijswijk

Deelscooters steeds vaker vernield in Rijswijk

Deelscooters worden regelmatig vernield. Dit gebeurt soms ook door boze mensen die vinden dat de scooters niet goed geparkeerd staan en de doorgang belemmeren. Dit weekend werden ook weer verschillende vernielde voertuigen aangetroffen in Rijswijk.

In 2020 kwamen de deelscooters ook in het Rijswijkse straatbeeld op. We spraken destijds met toenmalig wethouder Bjorn Lugthart over de nieuwe manier van vervoer in Rijswijk. In de tussentijd stopte GO Sharing in 2022 al een keer met de dienst om vervolgens in 2023 een herstart te maken onder de vlag van een nieuwe eigenaar.

Parkeerplaatsen voor deelscooters
De fractie van de politieke partij Rijswijks-Belang laat zondag weten dat ze binnenkort weer aandacht gaan vragen voor het experiment. Ze gaan pleiten voor vaste parkeerplaatsen in Rijswijk waar de scooters geparkeerd mogen worden.